Sezóna švestek je v plném proudu, někde už sklidili, jinde se na to každým dnem chystají. Co s nimi? Kromě povidel, slivovice a zmrazení si ze švestek můžete udělat i marmeládu. Pokud máte rádi kombinaci máku a švestek, tak se do ní určitě pusťte. Tahle kombinace je prostě skvělá a nikdy neomrzí.
5 skleniček 45 minut
1 kg vypeckovaných švestek
0,5 želírovacího cukru 2:1
2 velké lžíce máku
špetka kyseliny citronové
Vypeckované švestky pokrájíme, vložíme do hrnce , přidáme želírovací cukr a pomalu přivedeme k varu. Lehce vaříme asi pět minut a přitom sbíráme bílou pěnu kterou vyhazujeme. Nakonec přidáme mák a řádně promícháme. Hotovou marmeládu plníme do vysterilizovaných sklenic,zavíčkujeme a otočíme na pět minut dnem vzhůru.