Kdo by neměl rád lívance! K snídani, k večeři nebo jako dezert. Už se vám sbíhají chutě? Zkuste do nich přidat mák a přelít švestkovým rozvarem. Kombinace těchto ingrediencí vám doslova učaruje. Lívanečky vypadají pro oko fantasticky, ale stejně tak i chutnají.
4 osoby 45 minut
180 g hladké mouky
4 lžíce cukru
2 lžičky prášku do pečiva
2 velké lžíce mletého máku
2 vejce
250 ml mléka
0,5 kg švestek
4 lžíce cukru
Smícháme veškeré sypké ingredience, přidáme vejce , mléko a vše promícháme ručním šlehačem.Těsto necháme stát 15 minut. Mezi tím si můžeme připravit švestkový rozvar. Švestky pokrájíme přidáme cukr a na mírném ohni povaříme deset minut. Stáhneme z ohně a podáváme s lívanci které po odpočinutí těsta pomalinku smažíme na malém množství slunečnicového oleje.